Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Botswana in stijl 13-daagse luxe safari in Botswana

Kleinschalige en sfeervolle lodges. De luxe van de privéconcessies. Zorgeloos in Botswana. Bijzondere gebieden. Fly-in safari. Spot je favoriete dier. Grote variatie in landschappen. Botswana compleet.

Beste reisperiode: april tot november
Reisduur: 13 dagen
Prijsindicatie: vanaf 6.450 pp

Deze reis is een voorbeeld. Contacteer ons voor je reis op maat.

Nxai Pan – relaxen in de natuur

Via Maun vlieg je naar Nxai Pan National Park, een park met weinig bezoekers en slechts twee waterholes, waar dieren spotten makkelijk is. Hier verblijf je in een luxelodge, de enige in het nationale park zelf. Prachtige zichten vanaf je terras, een perfecte service en dieren spotten; dit is de perfecte start van je Botswana in stijl reis. Bij zonsondergang sta je bij een van de waterholes en zie je de olifanten genieten van hun modderbad. Roofdieren zijn nooit ver weg, en de vele antilopes, struisvogels en wildebeest zijn voortdurend op hun hoede.

De eindeloze Makgadikgadi Pans – aanschouw de zebramigratie

Je volgende bestemming zijn de quasi eindeloze zoutvlakten van de Makgadikgadi Pans en je overnacht aan de vruchtbare oevers van de Botetirivier, die de westelijke grens vormt van het nationale park. Overdag rijd je met de quad over de betonharde zoutvloer van de pans op zoek naar de verre, onbereikbare horizon, je gaat op stap met de Bosjesmannen om te zien hoe zij hier kunnen overleven en je bewondert de unieke zebramigratie die hier elk jaar plaatsvindt. Bij zonsondergang observeer je, met een heerlijke gin-tonic én vanaf je eigen terras, de dorstige dieren aan de oevers van de Botetirivier. Dit deel valt niet onder de klassieke noemer ‘safari’, het is dit droge gebied ervaren, ervaren wat er buiten de waterrijke Okavangodelta bestaat. Een uiterst mooi contrast tussen de verschillende gebieden!

Cruisen langs de Khwairivier – een onvervalst dierenspektakel

Met een klein vliegtuig vlieg je naar de rand van de Okavangodelta. Een prachtige lodge, gelegen aan het water, met een eigen pier en bootjes om de Khwairivier en de uiteinden van de delta te verkennen, is je nieuwe uitvalsbasis. Je verkent het Moremi Game Reserve of een van de privé-concessies in de regio van de Khwairivier met game drives, je gaat er op wandelsafari of je trekt er per boot of mokoro op uit. Dit wildrijke gebied leer je kennen met de beste dierenspotters en zij zullen je alles vertellen over de habitat en het gedrag van je favoriete dier. Kies uit olifanten, leeuwen, luipaarden, hyena’s en giraffen, om er maar een paar te noemen. Ben je eerder een vogelliefhebber? Reis dan in het regenseizoen, het gekwetter is dan overal en breng je verrekijker uiteraard mee!

Okavangodelta – pure luxe in de natuur

Eindigen doe je in stijl: de Okavangodelta! Dit door UNESCO beschermde gebied is het hoogtepunt van deze trip. Je verblijft in kleinschalige lodges in privé-concessies waardoor je, samen met de paar andere gasten, exclusief gebruik maakt van dit stuk natuurgebied. Hier kom je amper iemand tegen, de menselijke beschaving lijkt even heel ver weg. De beleving is hier intens en puur. Wilde dieren staan plots vlak naast de safari-jeep, even nieuwsgierig als jij. Zij leven hier en gunnen je als het ware een privé-inkijk in hun leven. Afrika wordt je nieuwe thuis. En wil je deze reis afsluiten met een ander spektakelstuk? Reis dan verder naar de Victoriawatervallen.

De prijs voor deze 13-daagse reis is vanaf 6.450 € per persoon op basis van twee samen reizende personen, inclusief intercontinentale vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.