Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Route door desolaat Namibië 12-daagse exclusieve rondreis Noord-Namibië met privégids

Ontdekkingsreis langs nieuwe hoogtepunten, oeroude landschappen, privégids 24/7 paraat, comfort in the middle of nowhere, privéparken vol pure wildernis.

Beste reisperiode: april - oktober
Reisduur: 12 dagen
Prijsindicatie: vanaf 7.850 pp

Deze reis is een voorbeeld. Contacteer ons voor je reis op maat.

Windhoek – springplank van je rondreis

Je komt aan in Windhoek, waar een privégids je alle leuke plekken van de hoofdstad van Namibië laat zien. Deze reis laat je dit land op een zeer persoonlijke manier ervaren. Een professionele safarigids begeleidt je gedurende de hele rondreis in Namibië. Hij leert je met veel enthousiasme zijn thuisland ontdekken en maakt van jouw rondreis een stressvrije ontdekkingsreis. Je verblijft in private concessies en conservancies (beschermde parken) om  de pure wildernis van Namibië buiten de gebaande paden te ontdekken, weg van het toerisme, helemaal voor jezelf.

Damaraland – safari in Huab Conservancy

Vanuit Windhoek vlieg je naar Damaraland. Je verblijft in de Huab Conservancy, een schitterend tented camp met de laagste ecologische voetafdruk van Namibië. De tenten zijn gebouwd op stelten en kijken uit over woestijnlandschap dat duizenden jaren onveranderd is gebleven. Je verkent dit oeroude landschap te voet of per jeep en gaat op zoek naar dieren zoals zwarte neushoorns en olifanten die zich aan de woestijn hebben aangepast.  Ook kom je op safari bergzebra’s, oryxen, springbokken, gevlekte en bruine hyena’s, jakhalzen, luipaarden en de Afrikaanse wilde kat tegen.

Damaraland – op weg naar Etosha

De volgende etappe van je rondreis is een rit via de Grootbergpas naar de Hobatere Concessie. Onderweg breng je een bezoek aan de Himba-nomaden die deze extreme omstandigheden de baas zijn. Je eindbestemming Hobatere ligt in een privépark dat grenst aan Etosha National Park waar je dezelfde dieren kan zien als in Etosha NP, en je bent er alleen, met je gids. Dit is het deel van Damaraland dat gekend is om zijn eindeloze uitzichten: rode bergen, dorre vlaktes en strakblauwe lucht. Wat je ogen waarnemen is zó contrastrijk en fotogeniek dat je je misschien afvraagt of dit echt is.

Kaokoveld – reis naar the middle of nowhere

Je reis door Namibië gaat verder naar het noorden, nog verder weg van de toeristische routes. Onderweg zie je nog enkele verlaten en soms bewoonde Himbadorpen. Je voelt al snel: hier moet de term the middle of nowhere zijn ontstaan.  De natuur is ongerept en de Himbadorpen hier zijn amper bezocht. De chalet waarin je verblijft is eenvoudig en comfortabel, maar voor grote luxe ben je hier ook niet gekomen. Wél voor het meest spectaculaire uitzicht van Namibië vanaf je privédek. Beeld je eens in: hoog uitkijkend over de eeuwenoude vlaktes, bij het kampvuur, onder een haast onecht heldere sterrenhemel. Perfect, toch?

Kunene – ver weg van alles

De Kunenerivier vormt de grens met Angola, een rivier die de levensader is in een dorre woestenij en een thuis voor grote krokodillen. Samen met je privégids verken je de oevers, kies je een perfecte spot voor een picknick en ga je op tocht door de droge rivierbeddingen. De trip brengt je naar de adembenemende Hartmann’s Valley en over de Hartmann’s Mountains naar Marienfluss Valley. Zo zou de wereld er kunnen uitzien als de mens niet zou bestaan: desolaat, puur, ongerept en mind-blowing!

De prijs voor deze 12-daagse reis is vanaf 7.850 € per persoon op basis van twee samen reizende personen, inclusief intercontinentale vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.