Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Klassieke schoonheid van Zuid-Afrika 19-daagse selfdrive langs het beste van Zuid-Afrika

Alle hoogtepunten van de Tuinroute, eigen tempo, comfortabel avontuur, klassieke selfdrive, een reis voor iedereen anders, culinair genieten, Kruger NP, safari te voet.

Beste reisperiode: april - november
Reisduur: 19 dagen
Prijsindicatie: vanaf 4.150 pp

Deze reis is een voorbeeld. Contacteer ons voor je reis op maat.

Kaapstad – hoogtepunten van de Kaap

Kaapstad ontvangt je met open armen. Je wisselt cultuur, natuur en culinair genieten af voor je selfdrive begint. Bijvoorbeeld door een dag door te brengen tussen de beste Zuid-Afrikaanse wijnen van Stellenbosch, Franschhoek of Paarl. Met een privégids bezoek je Robbeneiland of leer je de geschiedenis van Kaapstad kennen. Eén van de hoogtepunten van Kaapstad is natuurlijk de stad van bovenop de Tafelberg bewonderen, een must als het weer het toelaat! Daarna bezoek je een township waar je sterke karakters ontmoet en hun verhalen hoort. Wil je je verder in de lokale sfeer onderdompelen? Dan regelen we kaartjes voor een rugbywedstrijd of een avondje jazz bij de lokale artiesten voor je.

Hermanus – walvissen en haaien spotten

Hermanus is de eerste stop van je selfdrive Zuid-Afrika. Je verblijft in een guesthouse met zicht op de oceaan. Het stadje heeft een klein centrum dat je te voet verkent. Al snel zul je op een goed restaurant stuiten voor een diner met zicht op de oceaan. De volgende dag stap je aan boord van een excursieboot om op zoek te gaan naar de bultruggen en zuidkapers. De kans is groot dat speelse dolfijnen de boot begeleiden tijdens je zoektocht naar walvissen. Als je het spannender wil, dan is een kooiduiken tussen de witte haaien een perfect (en veilig) alternatief!

Swellendam – route naar wijn en wandelpaden

Je verlaat de kust en trekt landinwaarts. De wegen leiden je eerst langs fynbos en daarna langs uitgestrekte weiden gedecoreerd met windmolens die water oppompen voor vee. Onderweg stop je waar je wil, het stuur en de tijd is in jouw handen. We tippen je graag leuke stops onderweg, zoals charmante koffietentjes en lunchspots . Je eindbestemming van je roadtrip vandaag is Swellendam. Dit  is een slaperig stadje waar je mooie wandelingen in het centrum en in de omliggende heuvels kunt maken, of een bezoek brengt aan de wijnbouwers van Robertson.

Oudtshoorn – roadtrip naar Kleine Karoo

Van Swellendam rijd je naar Oudtshoorn door de bergen, langs passen met prachtige uitzichten en over uitgestrekte vlaktes. De rit is een ervaring op zich. Oudtshoorn is je uitvalsbasis voor een mountainbiketocht, een rit langs de Swartbergpas of een bezoek aan één van de struisvogelkwekerijen waar de streek bekend om staat. En dan is er nog zo veel meer, deze regio heeft voor iedereen iets! Laat je de volgende dag vertederen door een stokstaartfamilie, hike met een gids door de Kango Caves en sluit de dag af met een avondje sterrenkijken met een professionele gids-astroloog.

Plettenberg Bay – hoogtepunten van de Tuinroute

De rit naar Plettenberg brengt je vanuit de bergen opnieuw naar de kust. Plettenberg Bay is een van de mooiste plekken om te verblijven op de Tuinroute. Je trekt erop uit in Tsitsikamma National Park, wandelt over de Storms River hangbrug en racet tussen de kruinen van de bomen tijdens een canopy tour. Of kies voor een moment van bezinning op het water, huur een kajak en verken de baai met alleen het geluid van de peddels in het water om je heen. Sluit je selfdrive af met een korte stop in Port Elizabeth en je hebt alle hoogtepunten van de Tuinroute ervaren!

Kruger National Park – safari te voet

Van Port Elizabeth vlieg je naar Kruger National Park; een efficiënte en comfortabele manier om je ineens een Out of Africa gevoel te geven. ’s Morgens vroeg en in de late namiddag ga je op safari met een privégids om je favoriete dieren te spotten. De Big Five ontbreekt niet, ook andere inwoners van de natuur genieten je aandacht. Je persoonlijke gids vertelt over de ecosystemen die hier welig tieren. Je verblijft in een privéreservaat grenzend aan Kruger Nationaal Park, waardoor je de kans krijgt om ook te voet op safari te gaan: veilig, intens en volledig verbonden met de natuur.

De prijs voor deze 19-daagse reis is vanaf 4.150 € per persoon op basis van twee samen reizende personen, inclusief intercontinentale vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.