Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Ongekend West-Tanzania 14-daagse luxe fly-in safari naar Katavi, Mahale en Zanzibar

Ongerepte natuur, onbekende regio’s, grote concentraties wild, chimpansees in het wild, pure beleving, het beste van Zanzibar.

Beste reisperiode: augustus - oktober
Reisduur: 14 dagen
Prijsindicatie: vanaf 8.750 pp

Deze reis is een voorbeeld. Contacteer ons voor je reis op maat.

Arusha – startpunt van je safari

Je landt in Arusha, de "gateway" van safari’s in Tanzania. Hier verblijf je één nacht vooraleer door te vliegen naar de westelijke natuurparken. Ideaal om even te ontspannen en kennis te maken met deze stad in de schaduw van Mount Meru. En als je de rest van de dag liever actief wil zijn, maak dan een wandeling met gids door het stadje of wandel naar de lokale markt.

Katavi National Park – safari over vlaktes en langs grote kuddes

Katavi National Park is een nog onbekende regio met veel wild en indrukwekkend grote kuddes buffels in het uiterste westen van Tanzania. Het park wordt –ten onrechte- amper bezocht en dat maak jouw bezoek extra bijzonder. Katavi voelt heel ongerept, bijna alsof je terugreist in de tijd. Met een privégids ga je op game drive of wandelen om kuddes olifanten, buffels, zebra’s, wildebeest en giraffen te spotten. Leeuwen, hyena’s en cheeta’s en wilde honden zijn ook nooit ver weg van deze prooidieren. Aan de oevers van de rivieren en meertjes tref je de grootste concentraties nijlpaarden en krokodillen van Tanzania aan. Je verblijft in een tented lodge waar je vanop je veranda met een boek op schoot en de laatste zonnestralen van de dag in je gezicht olifanten en ander wildlife voorbij ziet wandelen. Afrika op zijn best!

Mahale Mountains National Park – trekking naar de chimpansees

Je logeert in een lodge gelegen aan een wit zandstrand met zicht op het heldere water van het Tanganyikameer. Aan de ene kant zie je de beboste hellingen van de Mahalebergen en aan de andere kant van het water zie je bij helder weer de bergen van Congo, zo'n 60 km verderop. Hoogtepunt van je bezoek aan Mahale is de chimpansee trekking. Dit is namelijk een van de beste plekken van Afrika om chimpansees in het wild te ontmoeten. Soms komen de mensapen zelfs tot op het strand, een uniek beeld! Verder kun je je uren eenvoudig opvullen met boottochten over het meer, boswandelingen, kajakken of simpelweg genieten van de rust en de natuur. De zon gaat onder boven het meer, een betere plek om weg te dromen met een gin-tonic, zittend op één van de rotsen, is er waarschijnlijk niet.

Zanzibar – mini-strandvakantie

Het noordoosten van het eiland Zanzibar is beroemd vanwege zijn fijne witte zandstranden. Ook niet te missen is de Mnemba Atoll, een van de beste plekken om te snorkelen en duiken op Zanzibar. Tijdens je snorkeltrip heb je hier kans om schildpadden en wilde dolfijnen te zien. Je overnacht in een kleinschalige lodge, de ideale plek om van hieruit het eiland te verkennen: ga diepzeevissen, zeilen, bij laag water wandelen langs het rif, kitesurfen, bezoek Stone Town, Jozani Forest of maak een begeleide dorpswandeling in de buurt van je lodge. Uiteraard kijkt niemand vreemd op als je niets liever doet dan een paar dagen niets doen op dit prachtige strand.

De prijs voor deze 14-daagse reis is vanaf 8.750 € per persoon op basis van twee samen reizende personen, inclusief intercontinentale vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.