Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Tijdreizen in Rwanda 13-daagse rondreis door herrijzend Rwanda

Terug in de tijd, oog in oog met berggorilla’s, modern overnachten, chimpansees trekking, big five safari, getuige van sprankelende toekomst, jungle-avontuur.

Beste reisperiode: juni tot maart
Reisduur: 13 dagen
Prijsindicatie: vanaf 7.850 pp

Deze reis is een voorbeeld. Contacteer ons voor je reis op maat.

Kigali, fascinerende hoofdstad

Kigali is het vertrek- en eindpunt van je Rwanda reis. De weelderige heuvels, bedrijvige straten en kronkelende boulevards van deze hoofdstad dringen het donkere verleden van Rwanda snel naar de achtergrond. Kigali is absoluut een bezoek waard!  Verdiep je in de turbulente geschiedenis tijdens je bezoek aan het indrukwekkende Genocide Memiorial, rijd langs (of verblijf je zelfs in) het beroemde Hotel des Milles Collines of betuig je eer aan de Belgische para’s op de plek waar ze gesneuveld zijn. Kigali is een fascinerende mix van een donkere verleden, een helder heden en een sprankelende toekomst.

Big five safari in Akagera

Het National Park Akagera is in volle ontwikkeling dankzij African Parks. Ze dringen de stroperij terug, laten het wildbestand groeien en  weten zo stap voor stap het park in zijn glorie te herstellen. De Big Five is al terug! Het park heeft misschien niet de grandeur van de Serengeti, toch is Akagera perfect voor een safari. Zeker als je ongestoord van de dieren wilt genieten; het toerisme is hier nog beperkt en dat geeft je de kans op echt unieke wildlife ontmoetingen.

Chimpansee trekking in Nyungwe Forest

In de verte hoor je iets krijsen. Je blijft  midden in van het regenwoud van Nyungwe Forest National Park roerloos staan. Dan gebaart jouw gids je door te lopen, in de richting van het geluid. Ja! Daar zie je ze. Wandelend door de boomkruinen, zittend op een tak en ontspannend kuieren over de vloer van het woud, chimpansees! In alle rust observeer je deze prachtige apen in het nu en leer je hun familierituelen herkennen terwijl je gids je alles vertelt over de grote en kleine bewoners van de jungle. Op de terugweg spot je met wat geluk nog zwartwitte franjeapen en andere primaten.

Reis langs de oevers van Lake Kivu

Van Nyungwe Forest richting Volcanoes National Park rijd je langs het Kivumeer. Bij helder weer is overzijde zichtbaar, de oevers van Congo. Overnachten doe je aan de oevers van het meer. Vanaf jouw privéterras staat de tijd even stil, vissers varen traag weg in hun traditionele bootjes terwijl  je geniet van zon die langzaam achter de horizon verdwijnt. De volgende morgen sta je vroeg op en wandel je naar het meer voor een verfrissende duik. Nu ben je echt helemaal wakker en klaar voor een tocht per kajak over het Kivumeer!

Volcanoes National Park

De laatste stop op je rondreis Rwanda is het absolute hoogtepunt: Parc National des Volcans. De aantrekkingskracht van dit park is voornamelijk de oorzaak van zijn bewoners, de legendarisch berggorilla’s. Het moment waarop je je op enkele meter van een imposante silverback of zilverrug bevindt, zal de tijd even stilstaan. Jonge gorilla’s wandelen voorbij, een van de moeders zal even jouw blik kruisen en het mannetje is niet bang je recht in de ogen te kijken. Dit is een ontmoeting die de meest doorgewinterde Afrikareiziger bij zal blijven! Na je gorilla trekking kun je een wandeling maken door dit prachtige natuurgebied naar het graf van de beroemde Dian Fossey en ga je op zoek naar de Golden Monkeys (gouden meerkatten).

De prijs voor deze 13-daagse reis is vanaf 7.850 € per persoon op basis van twee samen reizende personen, inclusief intercontinentale vluchten en gorilla trekking permits. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.