Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Wild en ongerept Zuid-Tanzania 12-daagse safarireis in Selous en Ruaha

Het beste van het zuiden, luxe en comfort in de bush, safari’s weg van de massa, reuzen van de savanne, wandelsafari met privégids, opladen aan het strand.

Beste reisperiode: juni - oktober
Reisduur: 12 dagen
Prijsindicatie: vanaf 4.350 pp

Deze reis is een voorbeeld. Contacteer ons voor je reis op maat.

Ruaha National Park – safari tussen de reuzen van de savanne

Na aankomst in Dar-es Salaam vlieg je naar Ruaha National Park, het grootste nationale park in Oost-Afrika. Vanuit het vliegtuig zie je de reuzen al opdoemen in het heuvelachtige landschap, de massieve baobabbomen. In dit prachtige landschap van heuvels, open savannes en de Ruaharivier ga je per jeep of met een privégids te voet op safari. Om op enkele tientallen meters van waar jij staat een olifant te spotten is onvoorstelbaar spannend en ontroerend tegelijkertijd. De gids weet precies hoe je deze reuzen goed kunt zien zonder hen te verstoren. Ruaha staat bekend om zijn grote populatie olifanten, ook vind je hier talloze antilopensoorten, krokodillen, leeuwen, luipaarden, cheeta’s, en met wat geluk wilde honden! Na een safaridag geniet je op het terras van de lodge van het uitzicht in het zachter wordende licht. Het is niet ongebruikelijk om hier vanuit je zetel wilde dieren te zien paraderen.

Selous Game Reserve – meer dan een jeepsafari

Van Ruaha National Park vlieg je naar Selous Game Reserve, de vlucht alleen al is een genot voor het oog, je ziet de Afrikaanse landschappen met de machtige, brede Rufijirivier onder je voorbijglijden. In Selous wisselen zandvlaktes van uitgedroogde rivieren af met valleien begroeid met gras en palmboombossen die glinsterende meren verbergen. In plaats van elke dag in een safarijeep te zitten, verken je het dierenrijk op uiteenlopende manieren. Je wandelt je met je eigen gids door de bush of stapt in een boot om de dieren vanuit een ander perspectief te zien en te fotograferen. Zacht stroomafwaarts drijvend, kijkend naar de oevers en halt houden bij een troep olifanten, is een ontspannen safari-ervaring die moeilijk te verslaan is. In Selous Game Reserve kom je nijlpaarden tegen, olifanten, leeuwen, buffels en misschien de zeldzame zwarte neushoorn!

Zuidkust van Tanzania – relaxen op het strand

Na het droge binnenland reis je af naar de prachtige kust van Tanzania, ten zuiden van Dar-es-Salaam. Je verblijft hier in een kleinschalige, luxueuze lodge aan een stil en ongerept strand, met aan de ene kant een zoetwaterlagune en aan de andere kant een bos langs de kustlijn. Laat je hier verwennen, hang in de hangmat en doe lekker niets of trek er op uit met de kajak, snorkel voor de kust of ga wandelen in het bos naar een nabijgelegen vissersdorpje en keer terug langs het strand dat afgelijnd is met palmbomen. ’s Avonds geniet je van je heerlijk diner met het geluid van de branding op de achtergrond en een heldere sterrenhemel boven je.

De prijs voor deze 12-daagse reis is vanaf 4.350 € per persoon op basis van twee samen reizende personen, inclusief intercontinentale vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.