Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Archeologisch avontuur en de inheemse stammen van Kenia 12-daagse unieke vliegsafari naar de roots van de mensheid

Ontmoet de afgelegen noordelijke stammen van Kenia. Unieke archeologische reis. Onvervalst off the beaten track. Gespecialiseerde gidsen. Bezoek the cradle of mankind. Puur en ruw. Ontdek een andere wereld.

Beste reisperiode: mei tot oktober
Reisduur: 12 dagen
Prijsindicatie: vanaf 19.900 pp

Deze reis is een voorbeeld. Contacteer ons voor je reis op maat.

Nairobi en het National Museum of Kenya

Nairobi is het vertrek- en eindpunt van je individuele, gegidste expeditie naar Noord-Kenia. Je maakt eerst kennis met de Keniaanse hoofdstad en gaat met een gids op stap langs de hoogtepunten van de stad. Ter voorbereiding op je nakend bezoek aan Koobi Fora, waar resten van de eerste hominiden gevonden zijn, bezoek je het National Museum of Kenya en kan je praten met de archeologen van het museum. Overnachten tijdens de reis doe je in de meest comfortabele omstandigheden mogelijk. Waar geen lodge is, overnacht je in een uiterst comfortabel mobiel tentenkamp.

Prehistorische resten in Koobi Fora en Sibiloi National Park

Vanuit Nairobi vlieg je naar Sibiloi National Park, aan de oevers van het jadekleurige Lake Turkana. ’s Werelds grootste woestijnmeer is een buitengewoon gezicht: het glinsterende wateroppervlak dat sterk contrasteert met het omringende maanlandschap en uitgestorven vulkanen en lavabedden. Vandaag is het meer het leefgebied van zo'n 22.000 krokodillen en nijlpaarden. Aan de oevers van het meer heeft de beroemde archeoloog Richard Leakey de eerste fossiele resten van de ‘Homo habilis’ en de ‘Homo erectus’ opgegraven van bijna drie miljoen jaar oud. Bij aankomst aan de archeologische site van Koobi Fora krijg je een presentatie van de lokale archeologen over hun huidige projecten en maak je kennis met hun werk en dit ongelooflijke onderzoekscentrum.

Reizen door de Chalbiwoestijn en de Gabbrastam

Na Koobi Fora vlieg je naar de kurkdroge Chalbi woestijn waar je kennis maakt met de unieke Gabbra- stam. De Gabbra is een opvallende stam die zijn leden indeeld in leeftijdscategorieën en een oeroude, eigen Gabbrakalender dat opmerkelijk nauwkeurig bestaat uit 365 dagen per jaar. Ze zijn een krijgernatie wiens traditionele vijanden uit het zuiden komen: de Samburu wie ze 'Korre' noemen. Zij hebben geen geschreven taal en deze sterke en veerkrachtige mensen leven ver buiten de grenzen van de moderne wereld. Overleven in deze onherbergzame omgeving doen ze dankzij hun kuddes geiten en kamelen.

Aanschouw de heilige Mount Nyiru en de Samburustam

Je reist verder naar het zuiden, naar het gebied van de heilige berg van de Samburustam: Mount Nyiru. Hier maak je kennis met de Samburu- en Turkanastammen die in de schaduw van de berg Nyiru leven. De Samburubevolking houdt vast aan hun traditionele manier van leven als nomadische veehouders en noemen zichzelf vaak Loikop of ‘zij die een territorium hebben’. Je passeert indrukwekkende bergen zoals Kulal, Marsabit en Nyiru, door de Samburu beschouwt als de heilige rustplaats van hun goden. De Turkanastam beweert dat dit de oudste tribale samenleving ter wereld is. De vrouwen tooien zich uitbundig met sieraden van leer, schelpen, zaden, botten, ivoor en hoorns. Turkana-mannen versieren zichzelf ook; stuwende reusachtige struisvogelveren in een uitvoerig gemaakt hoofddeksel gevormd uit koeien uier en vaak geschilderd helder blauw. Je hebt alle tijd om uitgebreid met de mensen kennis te maken en hun tradities te leren kennen.

Genieten van de landschappen van de Kaisutwoestijn en de Rendillestam

Na een halve dag rijden door de grondgebieden van de Samburu nabij South Horr, tot je bij de Rendillestam aan de voet van de Ndotobergen en de uitgestrekte Kaisutwoestijn aankomt. Je bent nu echt naar de meest afgelegen regio van Kenia waar weinig buitenlanders eerder zijn geweest. De Rendille worden vaak "de houders van de stok van God" genoemd. Het zijn nomadische herders die met hun kuddes kamelen, geiten en vee in Noord-Kenia rondtrekken. De Rendille geloven dat ze niet per ongeluk in de woestijn thuishoren, maar omdat het hun 'beloofde land' is. Mannen zijn traditioneel gekleed door een lendendoek rond hun middel te binden, terwijl vrouwen zich kleden in schapen- en geitenhuiden die rond hun middel zijn gebonden naar beneden terwijl de romp naakt blijft. Van hieruit vlieg je terug naar Nairobi om daar nog even na te genieten van de exclusieve en afgelegen plekken die je bezocht.

En verleng eventueel je reis met een topsafari in Kenia of in Tanzania.

De prijs voor deze unieke 12-daagse reis is vanaf 19.900 € per persoon op basis van twee samen reizende personen, inclusief intercontinentale vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.