Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Get your kicks on the dirt road 14-daagse avontuurlijke en luxueuze selfdrive safari in Botswana

Avontuur en luxe perfect in balans, geen seconde verveling, exclusieve off-road ervaring, speur naar  leeuwen en wilde honden, selfdrive met stofwolken en spatwater, écht reizen.

Beste reisperiode: mei tot oktober
Reisduur: 14 dagen
Prijsindicatie: vanaf 6.950 pp

Deze reis is een voorbeeld. Contacteer ons voor je reis op maat.

Maun als startpunt van je avontuur

Tijdens deze selfdrive geniet je van de perfecte mix van een off the beaten track-avontuur en het comfort van enkele toplodges. Met een compleet uitgeruste 4x4 rijd je over gravel roads, zandwegen en uitgedroogde vlaktes. Je stopt waar en wanneer je wil; geniet van het gevoel van vrijheid om zelf door Botswana te rijden!  De route hebben wij op basis van jouw wensen en gezelschap uitgestippeld en voorzien van de perfecte balans tussen avontuur en luxe. In de lodge wacht je een gin-tonic op het terras na een prachtige rit door dit Afrikaanse land.

Sporen zoeken in de Kalahari

Je eerste bestemming is de Kalahariwoestijn. Langs zandwegen en droge, ruige begroeiing kom je aan bij de lodge, waar je de volgende twee dagen meegaat in het ritme van de woestijn. Bosjesmannen zijn jouw persoonlijke gids op wandeltochten, je leert van hen jachttechnieken en spoorzoeken. Je maakt game drives met lokale gidsen die de woestijn door en door kennen en ’s avonds geniet van een heldere sterrenhemel boven je en een knetterend vuur naast je. ’s Nachts hoor je in de verte de Kalaharileeuw met de zwarte manen brullen, dat is voor morgen…

Selfdrive over de Makgadikgadi Pans

Je verlaat het mulle zand en trekt naar de eeuwenoude zoutvlaktes van de Makgadikgadi Pans. Achter je off-roader tekent een fijne witte stofwolk zich af tegen een straalblauwe hemel en een desolate vlakte. Je lodge staat aan de rand van een zoutvlakte, de horizon lijkt verdwenen door de zindering van de warme lucht. De mensen van de lodge nemen je mee in hun 4x4 om ’s nachts de omgeving te verkennen en laten je de bijzondere dieren, zoals de meerkatten, bruine hyena’s en de aardwolf, van dit gebied ontdekken. Een prachtige plek waar al je zintuigen geprikkeld worden!

Watersafari in de Okavangodelta

Van de droogte en uitgestrekte vlaktes rijd je naar dichte begroeiing en waterpartijen in het Okavangogebied. Je doorkruist Moremi Game Reserve en de Khwai Conservation Area aan de rand van de Okavangodelta. Hier spot je roofdieren zoals hyena’s, luipaarden en leeuwen. Je route naar de lodge is tegelijkertijd een prachtige jeepsafari! Eenmaal aangekomen in je luxueuze tent neem je een verfrissende douche met uitzicht op de Khwairivier. Daarna stap je in de boot voor een watersafari. Vanaf het wateroppervlak zie je olifanten verkoeling zoeken en nijlpaarden soezen in de rivier. De zonsondergang maakt het plaatje compleet. Wandelen met een top-gids staat morgen op het programma, niet alles op één dag.

Bedwing de heuvels van Savute

Langs uitgedroogde moerasgebieden rijd je naar Savute, een gebied dat bekend is voor zijn grote leeuwentroep. Je voelt je inmiddels helemaal thuis op de wegen en ongebaande paden van Botswana. Savute is meer van het gebaande pad af en ideaal voor wandelsafari’s. Ook kun je hier overdag en ’s nachts game drives met de gids van de lodge maken op zoek naar wilde honden die hier een manier hebben gevonden om met leeuwen en luipaarden samen te leven, of bezoek hides om perfecte foto’s te nemen van dieren die aan de waterplas komen drinken.

Cruisen langs de oevers van de Choberivier

Je eindhalte is de Choberivier, een vruchtbare ader in noordelijk Botswana. Grote olifantentroepen domineren het landschap. Vanaf je terras kijk je uit over de rivier, waarover je net gevaren hebt. Hier kan je terugblikken op een luxueuze en zorgeloze roadtrip door een van de mooiste landen van zuidelijk Afrika. Wil je dit avontuur afsluiten met een laatste hoogtepunt? Verleng je reis en trotseer dan de spray van de machtige Victoriawatervallen. Het opspattende water zal de laatste stofrestjes figuurlijke van je afwassen.

De prijs voor deze 14-daagse reis is vanaf 6.950 € per persoon op basis van twee samen reizende personen, inclusief intercontinentale vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.