Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Get your kicks en route in Zuid-Afrika 18-daagse selfdrive over de Tuin- en Panoramaroute

Comfortabele roadtrip, weidse landschappen, the Big Five spotten, actieve avonturen, genieten van elke seconde, één met de natuur.

Beste reisperiode: april - november
Reisduur: 18 dagen
Prijsindicatie: vanaf 3.150 pp

Deze reis is een voorbeeld. Contacteer ons voor je reis op maat.

Kaapstad – citytrip in een rondreis

Je start je rondreis door Zuid-Afrika met een ontspannen citytrip. Kaapstad is een echte metropool waar je je geen seconde hoeft te vervelen. De ene dag ga je voor de geschiedenis  van de stad en breng je een bezoek aan Robbeneiland en het stadscentrum met jouw eigen gids. Of bezoek één van de prachtige musea. De volgende dag kun je voor wat meer actie kiezen om de Tafelberg naar boven wandelen, of op het water te zeekajakken en snorkelen tussen zeehonden. Om te bekomen ontspan je de dag nadien op een terrasje in de wijnstreek rond Kaapstad, eventueel voorafgaand aan een fietstocht door de wijngaarden. En vergeet het Kaapse schiereiland en Kaap de Goede hoop niet!

Hermanus – rit langs ruige kust en walvissen

De rit naar Hermanus is vanuit Kaapstad vrij kort, maar met mooie zichten van de kust. Met wat geluk spot je zelfs walvissen vanaf de kust! Wil je de vriendelijke reuzen dichterbij zien, ga dan het water op om ze soepel door het water te zien glijden. Voor een echte adrenaline rush spring je hier het water in tussen witte haaien. Deze machtige roofdieren kun je vanuit de veiligheid van een duikkooi met snelkloppend hart bewonderen. De volgende dag verken je de wereld boven water vanuit je guesthouse en maak je een mooie wandeling langs kliffen en stranden.

Swellendam – klein en fijn

Swellendam is een klein, slaperig stadje aan de Route 62 in de West- en Oost-Kaap. Je rijdt over de slingerende weg door schilderachtige landschap tussen Kaapstad en Oudtshoorn, de Langkloof en Port Elizabeth. Onderweg passeer je magnifieke landschappen met torenhoge kliffen, heldere beken en een overvloed aan bomen en inheemse flora. De steeds veranderende kleuren van de bergen en bergpassen, wijn- en boomgaarden maken de rit elk moment van het jaar een spektakel. Eenmaal op de plaats van bestemming is er genoeg te beleven: bezoek de Robertson Wineries, wandel in de omgeving of ga zelf op game drive in Bontebok National Park.

Plettenberg Bay – wandelsafari of skydiven?

Plettenberg Bay of Plett is een plaats met een ontspannen en vriendelijke sfeer. Van hieruit verken je het prachtige Tsitsikamma National Park om te gaan wandelen, paardrijden of kajakken. Na een dag in de natuur is het heerlijk genieten op een terras aan het water om daar je plannen te maken voor de dag erna. Zin om wat meer adrenaline te laten stromen? Dan kun je skydiven boven Plett, bungy jumpen in Bloukrans, fat-biken op het strand of in de helikopter stappen om het gebied vanuit de lucht te aanschouwen.

Panoramaroute – vergezichten en natuurpracht

De panoramaroute is één van de mooiste routes van Zuid-Afrika. De weg leidt je naar de Blyde River Canyon, de Sabie Falls en Bourke's Luck Potholes. Wees voorbereid op majestueuze groene vergezichten, rotsformaties die door duizenden jaren van erosie zijn ontstaan en de mooiste uitkijkpunten. Je kunt de Blyde River Canyon gemakkelijk te voet verkennen. Stop zeker bij de uitkijkpunten boven de canyon, zoals World's End en de Lowveld Lookout vanwaar je een mooi uitzicht hebt op de Three Rondavels en Mariepskopmassief. Neem tot slot een kijkje in de Echo Caves die diep de berg in gaan en passeer de schitterende bergpas Robber’s Pass.

Kruger National Park – eindigen met de Big Five safari

Je eindigt je reis in een privéreservaat grenzend aan Kruger National Park. Hier ontwijk je de massa én kun je je selfdrive afsluiten met een ontspannen safari met professionele gids. Zo heb je alle tijd om dieren te spotten zonder op de weg te hoeven letten. Je gids rijdt je rond en leert je tegelijkertijd meer over het lokale dierenrijk en hun habitat. Op deze safari kun je onder andere olifanten, leeuwen en neushoorns spotten. Dat kan ook actief, bijvoorbeeld door met je gids op stap te gaan om minder bekende dieren te spotten. Laat je op deze wandelsafari verrassen door dieren die je vanuit een safarivoertuig snel zou missen, maar minstens even imposant zijn als de bekende Big Five! Deze heerlijk ontspannen safari is de perfecte afsluiter van je rondreis door Zuid-Afrika.

De prijs voor deze 18-daagse reis is vanaf 3.150 € per persoon op basis van twee samen reizende personen, inclusief intercontinentale vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.