Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Botswana Land van unieke biotopen en dierenweelde

In Botswana regeren de landschappen. Dankzij gereguleerde bezoekersaantallen reis je hier relatief gemakkelijk door de laatste ongerepte natuurgebieden van Afrika: zoutvlaktes die voorbij de horizon strekken, 's werelds grootste binnenlandrivierdelta, ruige duinen van de Kalahariwoestijn en baobabbomen waarvan de takken de sterrenhemel lijken te beroeren. Het enige wat deze natuurpracht kan aftroeven, is de nog grotere diversiteit aan wilde dieren. In de Okavangodelta spot je zeldzame waterantilopesoorten, grote katten en olifanten en tref je er een heus vogelparadijs. Grote olifantenfamilies met in hun kielzog roofdieren zoals luipaarden en leeuwen, vind je in Chobe National Park. Voor de prachtige Kalaharileeuw met zijn zwarte manen reis je naar het woestijngebied van Botswana. De grote zebramigratie kan je gadeslaan aan de rand van de Makgadikgadi Pans.

Wil je eens buiten je comfort zone stappen? Maak dan een safari in de delta per mokoro (uitgeholde boomstam) om nijlpaarden en badende olifanten vanaf het wateroppervlak in de ogen te kijken. Of stap in een helikopter voor een waanzinnig uitzicht op dit waterlandschap. De regio rond Savute, midden in Chobe National Park, is een minder bezochte, magische plek om wilde honden, luipaarden en leeuwen te spotten. Ideaal voor mobiele safari’s waarbij je met je professionele gids midden in de bush overnacht, op je eigen comfortabele kampplaats. Tuli is een totaal ander wildlifegebied waar het toerisme nog niet sterk ontwikkeld is, en toch zeer de moeite waard vanwege de grote kans om luipaarden te zien. Botswana moet je al rondreizend ontdekken!   

Meer reissuggesties voor Botswana komen binnenkort online. Neem in tussentijd contact met ons op als je interesse hebt in Botswana.

Live life with no excuses, travel with no regret


Oscar Wilde

Jouw reis op maat?

Neem contact met ons op voor meer informatie.