Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Het allerbeste van Kaapstad 12 dagen uitgebreid genieten van Kaapse hoogtepunten

Meer dan een citytrip, comfortabel avontuur, bruisend stadsleven, culinair genieten, de verhalen van Kaapstad, charme van de Zuidkaap, Europese en Afrikaanse vibes.

Beste reisperiode: augustus - mei
Reisduur: 12 dagen
Prijsindicatie: vanaf 2.300 pp

Deze reis is een voorbeeld. Contacteer ons voor je reis op maat.

Kaapstad – the Mother City

Al sinds de jaren 30 wordt Kaapstad ook wel liefkozend de Moederstad of The Mother City genoemd. De stad dankt de geuzennaam aan feit dat ze de eerste echte stad van Zuid-Afrika was, de eerste metropool. Kaapstad is de term nog altijd waardig met haar karakteristieke Tafelberg, de architecturale ontwikkeling en enorme culturele diversiteit. Daarnaast is de stad omringd met  ongelooflijk veel bezienswaardigheden en unieke activiteiten. Waarom de stad niet als basis van je reis gebruiken? Wel, dat is precies wat je kunt doen.

Kaapstad – dompel je onder in cultuur

Je trekt de stad in met een topgids die je uitgebreid vertelt over de mooie en minder mooie verhalen van Kaapstad. Aan de hand van zijn verhalen komt de geschiedenis tot leven. Je bezoekt District Six Museum, Robbeneiland en het oude Castle of Good Hope. Onder begeleiding ga je een township in waar je al snel een gesprekje hebt met de lokale bevolking. Op zondagnamiddag geniet je van een goed concert in de prachtige botanische tuinen van Kirstenbosch met uitzicht op de Tafelberg. En voor de kunstliefhebbers zijn het Zeitz Museum en Contemporary Art absolute aanraders.

Kaapstad – de natuurpracht van de Kaap

Je verlaat de stad en trekt erop uit voor een dosis natuur. Langs de prachtige kustweg rijd je naar het zuiden. Eerst stop je bij Chapman’s Peak om het zicht op de baai en het decor van bergen op je te laten inwerken. Verder langs de kust zie je prachtige witte stranden, die uitnodigen tot een lange wandeling.  Later sta je bij de vuurtoren op Cape Point en Kaap de Goede Hoop, midden in het prachtige Cape Point National Park waar je de speelse bavianen en struisvogels tussen het fynbos zult opmerken. Kijk uit naar walvissen als je doorrijd richting Hermanus en stop onderweg even om pinguïns op het strand te zien scharrelen.

Kaapstad – actief genieten

Als er in Kaapstad aan iets geen gebrek is, zijn het activiteiten. Verlaat het land en vaar het open water op en zoek naar zeehonden die zo nieuwsgierig zijn dat je ze van dichtbij kunt bekijken tijdens het snorkelen. Wil je jezelf op de proef stellen? Leer dan freediven van de beste freediver van Zuid-Afrika. Aan land is een fietstocht door de wijngaarden een ontspannen manier om te genieten van de landschappen rondom de stad. En vergeet de Franse Alpen: in de winter kun je skiën in de duinen! En natuurlijk is er altijd nog de mogelijkheid te hiken naar de top van Lion’s Head of de Tafelberg (als het weer het toe laat) voor een prachtig panorama van Kaapstad.

Kaapstad – culinair genot

In Kaapstad en omgeving vind je klassieke toprestaurants en kleine lokale bars met uitstekend fingerfood. Voor de beste wijnen stap je de auto in om een bezoek te brengen aan de wijngebieden die niet ver van de stad liggen. Tussen de proeverijen door stop je voor een lekkere hap op een terrasje in de schaduw van eeuwenoude bomen.  Wil je de volgende dag goed beginnen met het beste ontbijt in of buiten Kaapstad? Sur La Iri voorziet je van de beste adressen!

De prijs voor deze 12-daagse reis is vanaf 2.300 € per persoon op basis van twee samen reizende personen, inclusief intercontinentale vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.