Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Zuid-Afrika – Kunst met een grote Kaap 10-daagse rondreis langs Zuid-Afrikaanse kunstparels

Voor kunstliefhebbers. Unieke kunstreis. Met de assistent-curator door het Zeitz MOCAA. Top-hotels met eigen kunstgalerijen. Bewonder privécollecties. Gesloten voor het publiek, open voor jou. Street art met privégids.

Beste reisperiode: hele jaar
Reisduur: 10 dagen
Prijsindicatie: vanaf 5.970 pp

Deze reis is een voorbeeld. Contacteer ons voor je reis op maat.

Street Art in Kaapstad

Je reis start het Ellerman House, waar je de huiscollectie bezoekt én overnacht. Zak daarna af naar het creatieve deel van Kaapstad. Een privégids neemt je mee naar de Woodstock Exchange en de mooiste Street Art, en toont je de mooiste street art locaties. Je bewondert toonaangevende hedendaagse Afrikaanse en niet-Afrikaanse kunst in wisselende tentoonstellingen in de Goodman Gallery en Stevenson Contemporary Art Gallery. Een uitgebreide stop in de wijngebieden van Constantia hoort bij een bezoek aan Kaapstad. Je geniet van een wine-tasting en lunch vooraleer de kunst in het prachtige Kirstenbosch Botanical Gardens te ontdekken.

Kunst in de townships tot het Zeitz MOCAA museum

Je ochtend start met een blik over de stad. Bovenop de Tafelberg komt de frisse ochtendlucht tegemoet. In Hout Bay ontdek je hoe mensen creatief omgaan met gebruikte theezakjes. En hoe dit bijdraagt aan de ondersteuning van een van de townships van Hout Bay. Een heerlijke lunch staat voor je klaar in het knappe Granary Café Silo met een adembenemend zicht over de stad en de Tafelberg. Het restaurant is gelegen aan het Zeitz Museum of Contemporary African Art (MOCAA) waar je na de lunch uitgebreid uitleg krijgt tijdens een rondleiding door de assistent-curator van dit wereldberoemde museum. Niet alleen de tentoongestelde kunstwerken zijn een bezoek meer dan waard, ook de architectuur van het museum zelf is van het hoogste niveau.

De geest van Kaapstad en haar privécollecties

Om de creative geest van Kaapstad beter te begrijpen bezoek je onder andere het District Six Museum, waar je Kaapstad tijdens de Apartheid kan ervaren. Aansluitend op dit stuk geschiedenis bezoek je uitgebreid het Irma Stern Museum. Nadien toont de Johan Bergmans Gallery een prachtige privécollectie kunst, in samenwerking met de Barnard Gallery. Deze Zuid-Afrikaanse kunstdag sluit je af in een nieuw museum, de Norval Foundation, waar een van de grootste privécollecties van Zuid-Afrikaanse hedendaagse kunst terug te vinden is. En struin zeker door de Sculpture Garden!

Meer dan kunst in de Kaap

Kaapstad laat je achter je om de schoonheid van de natuur te bewonderen. Je verkent de prachtige route van Kaapstad tot aan Kaap de Goede Hoop. Je chauffeur brengt je langs Chapmans Peak, lange zandstranden en de woeste rotskust van het Kaapse schiereiland. Hier geniet je van de zilte zeebries en een goede wandeling naar de vuurtoren op Kaap de Goede Hoop. In dit natuurgebied zie je enkele antilopesoorten en de brutale bavianen die regelmatig de weg blokkeren. Van hieruit rijdt je naar Kalk Bay, met een stop aan Boulders Beach om de pinguïns op het strand waggelen. In het kleine, gezellige Kalk Bay kan je de lokale kunstgalerijen een bezoek brengen en verorber je in Harbour House met veel smaak de verse vangst die de vissers hebben meegebracht. Langs de Baden Powell Ocean Road rijdt je naar de Stellenbosch, naar de beroemde Zuid-Afrikaanse wijngebieden, waar je zal overnachten in de Leeu Estates.

Het fijne evenwicht tussen kunst en wijn in Stellenbosch

Te voet ga je naar het hart van Stellenbosch langs oude historische gebouwen en houd je halt aan het Stellenbosch Museum. Hierna bezoek je een van de mooiste aangelegde tuinen van de Stellenbosch regio, Dylan Lewis Sculpture Garden, waar je de openlucht kunstwerken kan bewonderen. De wijngaarden bezoeken zonder een goede wine-tasting is quasi onmogelijk. Lunchen en wijn proeven doe je in het prachtige Delaire-Graaff Estate, die uiteraard een eigen kunstcollectie heeft. De dag sluit je af met een wine-tasting bij de wijnbouwer Tokara Wine Estate die erin geslaagd is om de harmonie tussen kunst en wijn te vinden met hun eigen kunstcollectie.

Ontdek de kleine kunstgalerijen van Franschhoek

Franschhoek is een van de mooiste plekken in de wijnregio. Klein, gezellig en gelegen tussen enkele bergen. Talrijke kleine kunstgalerijen vind je hier terug, ideaal om met de eigenaar en kunstenaars te kunnen praten en hun visie over hun werken te ervaren. Je neemt de tijd die zelf wil. Lunchen doe je bij La Motte die een eigen collectie schilderijen van Pierneef heeft, een betere setting bij een goed glas wijn is moeilijk te bedenken.

De prijs voor deze 10-daagse reis is vanaf 5.970 € per persoon op basis van twee samen reizende personen, inclusief intercontinentale vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.