Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Roadtrip door Namibische natuurpracht 16-daagse selfdrive langs het mooiste van Noordelijk Namibië

Roestrode duinen, op jouw manier over begaanbare paden, eeuwenoude rotsformaties, Etosha National Park, luxe overnachtingen, oog in oog met cheeta’s, genieten achter het stuur, peddel tussen Kaapse pelsrobben, jouw tempo.

Beste reisperiode: hele jaar
Reisduur: 16 dagen
Prijsindicatie: vanaf 3.700 pp

Deze reis is een voorbeeld. Contacteer ons voor je reis op maat.

Sossusvlei – selfdrive naar rode duinen

Je komt aan in Windhoek en brengt een bezoek aan het centrum van de hoofdstad. Windhoek is tevens de start van je selfdrive Namibië. Eerste stop: Sossusvlei. Deze wereldberoemde duinen verken je met de professionele gids van je lodge. Je beklimt de hoge, rode duinen bij zonsopgang en wandelt over de vloer van de Deadvlei tussen de schaduwen van de uitgedroogde bomen die her en der verspreid staan. Onderweg zie je springbokken en oryxen grazen, de machtige duinen op de achtergrond. Iedere foto is raak!

Swakopmund – pitstop voor actie

Via het Namib-Naukluft National Park rijd je naar Walvis Bay. De rit door het park is intens genieten van het natuurschoon dat aan je voorbijglijdt. Vanaf Walvis Bay verandert het uitzicht van duinen en bergen naar een kustrit met als bestemming Swakopmund. In dit gemoedelijke stadje met een mengeling van nieuwe gebouwen en Duitse architectuur strek je de benen. Goede restaurants zijn niet ver weg. Swakopmund is dé plek om het landschap actief te beleven: maak een scenic flight over de Namib-Naukluft woestijn, een gegidste wandeling in het omliggende woestijngebied, ga kajakken tussen de zeehonden of rijd met een gids langs de oceaan en over de duinen naar het vogelparadijs van Sandwich Harbour.

Erongo Mountains – onthaasten doe je hier

Vanuit Swakopmund vertrek je richting de Erongo Mountains, waar je zeer comfortabel overnacht in the middle of nowhere. Je lodge is genesteld tussen oeroude granieten rotsformaties met zicht op uitgestrekte vlaktes en imposante bergen errond. Ontspannen doe je aan het zwembad. Of je gaat op stap met een gids tussen de rotsen, over heuvels en langs grasvlaktes. De gids weet je veel te vertellen over de eeuwenoude rotstekeningen in de omgeving. Na een sundowner keer je terug naar je lodge tussen de rotsen. Onderweg maak je nog een nachtsafari op zoek naar kleine nachtdieren.

Damaraland – safari door oude landschappen

Noordwaarts ligt Damaraland, je volgende bestemming. Je passeert de Brandberg, de hoogste berg van Namibië. Dit gebied is één en al prachtige landschappen met tafelbergen, gele grasvlakten, rode rotsen en blauwe lucht. Er zijn weinig andere plekken waar desolaatheid zo veel schoonheid in zich heeft als hier. In Damaraland ga je met een lokale gids per 4x4 op pad om de uitzonderlijke woestijnolifanten te zoeken in de Aba Huab riviervallei. Je ziet er ook andere dieren die zich aan het leven in de woestijn hebben aangepast zoals springbokken en giraffen, en met geluk de zwarte neushoorn.

Etosha – moeiteloos dieren spotten op safari

Etosha National Park is één van de bekendste nationale parken van Afrika. Het is heerlijk om hier zelf rond te rijden, je bepaalt zelf hoe lang je aan een waterhole wil blijven. Aanschouw de vele dieren die hier af en aan komen, zwarte en witte neushoorns, imposante mannetjesolifanten, springbokken, oryxen, giraffen, leeuwen, luipaarden en nog zoveel meer. Laat je eigen wagen achter en ga op safari met de gids van de lodge in een open 4x4 en hij vertelt je alles over het leven in Etosha NP.

Okonjima – behoud van grote katten in Namibië

Je verblijft bij de Africat Foundation, een organisatie die zich inzet voor het voortbestaan van de grote katten van Namibië naast de lokale bevolking. Zij doen dit via opleiding aan de bevolking, streven naar behoud van habitat en het opvangen van gewonde of gevangen dieren. Je leert dit project kennen door middel van het zoeken naar luipaarden (jeepsafari), het te voet en met gids spotten van de cheeta’s, wilde honden en hyena’s. Een ongelooflijke manier om deze dieren veilig in hun omgeving te observeren!

De prijs voor deze 16-daagse reis is vanaf 3.700 € per persoon op basis van twee samen reizende personen, inclusief intercontinentale vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.