Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Klassieke safari in Noord-Tanzania 12-daagse reis door het decor van natuurdocumentaires

Ultieme safari, leer van traditionele jagers, ‘de wieg van de mensheid’, overnachten in stijl, unieke ecosystemen, relaxen op het strand.

Beste reisperiode: juni - februari
Reisduur: 12 dagen
Prijsindicatie: vanaf 5.700 pp

Deze reis is een voorbeeld. Contacteer ons voor je reis op maat.

Tarangire National Park – safari met olifanten en baobabs

Vanuit Arusha, het noorden van Tanzania, vertrek je naar Tarangire National Park. Karakteristiek voor dit park zijn de grote baobabbomen en de Tarangirerivier, waar je olifanten ziet drinken, net als zebra’s, gnoes, buffels en andere hoefdieren. Ook is dit het domein van leeuwen en luipaarden. Na je safari installeer je jezelf bij kampvuur van je lodge en geniet je, onder de Melkweg, van een aperitief. De volgende dag ga je op stap met een privégids voor een wandeling aan de rand van het park. Hier zijn geen roofdieren, dus kun je vrij wandelen en gaat alle aandacht naar het ontdekken van de kleinere natuurwonderen.

Lake Manyara National Park – safari in het vogelparadijs

Zodra je Lake Manyara National Park binnenrijdt, zie dat dit park helemaal anders is dan Tarangire. Eerst tref je een bos, waar je een canopy tour kunt doen tussen de boomtoppen. Voorbij het bos kom je aan het meer, waar grote zwermen flamingo’s sierlijk rondkuieren. Ook hier zal olifanten, giraffen, leeuwen en uiteraard veel vogelsoorten spotten tijdens je game drives. Voor wat culturele achtergrond bezoek je het Mto Wa Mbu Village, hier neemt de lokale bevolking je mee in hun dagelijks leven.

Hadzabe bij Lake Eyasi – safari met traditionele jagers

Een unieke stam in Tanzania is de Hadzabe. Deze nomaden hebben ondanks de sterke modernisering veel tradities in ere gehouden. De Hadzabe zijn experts van de jacht: een safari met hen geeft een extra dimensie aan je rondreis Tanzania. De stam beschikt over een enorme kennis van de natuur, jaagt nog met pijl en boog op voornamelijk gevogelte en deelt graag hun inventieve vaardigheden om in de bush te kunnen overleven met jou. Om de dag toepasselijk af te sluiten maak je met je gids een wandeling langs de oevers van Lake Eyasi, het gebied waar de Hadzabe wonen.

Ngorongorokrater – safari in uniek ecosysteem

De Ngorongorokrater is als een natuurlijke Ark van Noah. De hoge kraterwanden verhinderen grote dierenmigraties maar hebben volop voedsel om de populaties die in de krater leven te doen floreren. De kratervloer waar je over rijdt, bestaat uit kleine meren, bossen en savannes. Hyena’s, leeuwen, luipaarden en servals lopen hier rond op zoek naar een prooi die nooit ver weg is. Grote kans dat je getuige bent van jagende roofdieren tijdens je safari in de krater! Ook kun je zeldzame zwarte neushoorns, impala’s, buffels en nijlpaarden spotten. Het is een bijzonder ervaring om al deze wilde dieren op zo’n geconcentreerd oppervlak in een eigen ecosysteem te zien en horen.

Serengeti National Park – archeologisch ravijn en vulkanische asduinen

Onderweg naar de Serengeti stop je bij de Olduvai Gorge en de Shifting Sands. De Olduvai Gorge, ook wel “de wieg van de mensheid", is een kloof en een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen ter wereld. Je maakt hier een korte wandeling en je bezoekt het museum. De vondsten in deze kloof hebben nieuwe inzicht gegeven in de evolutie en ontstaan van de mensheid. Vlakbij liggen de mysterieuze asduinen van Shifting Sands, waar je langs deze duinen wandelt en uitleg krijgt van je gids. Gevormd uit vulkanische as, zijn deze sikkelvormige duinen één van de weinigen plekken ter wereld waar duinen deze vormen aannemen door een zeldzaam samenspel tussen wind en stof.

Serengeti National Park - de ultieme safari

Uitgestrekte savannes, verspreide kameeldoornbomen en ontelbare kuddes dieren: je bent in de legendarische Serengeti! Hier kun je de Grote Migratie bewonderen, dagen achtereen op safari gaan en ontspannen in een luxe lodge of tented camp. Afhankelijk van de locatie van wild, exploreer je steeds een ander deel van de Serengeti. Je doorkruist de eindeloos lijkende savanne met kopjes, of mooi geërodeerde ronde rotsen, en een netwerk van riviertjes. Olifanten schrijden soepel door de open vlakte, krokodillen liggen in het water, cheeta’s staan op de uitkijk bovenop een termietenheuvel, leeuwen luieren in de schaduw en gieren cirkelen rond op zoek naar restjes.

Zanzibar – strandvakantie na de safari

Tijd om afscheid te nemen van het dierenrijk en je rondreis voort te zetten op Zanzibar. Palmbomen, strand en turquoise water: op dit eiland kun je nog even volop genieten en ontspannen vooraleer je terugkeert. Je kunt een middag snorkelen boven het rif, de verse vangst van de dag eten aan het strand en een strandwandeling bij zonsondergang maken terwijl de lokale bevolking over het natte zand naar huis fietst. Met het geluid van de branding val je heerlijk in slaap.

De prijs voor deze 12-daagse reis is vanaf 5.700 € per persoon op basis van twee samen reizende personen, inclusief intercontinentale vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.