Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Oog in oog met laaglandgorilla's 10-daagse reis op zoek naar de magie van Congo-Brazzaville

Nieuw avontuur, eeuwige herinneringen aan deze ontmoeting, comfortabel overnachten, verblijf midden in de jungle, ga waar weinigen gaan.

Beste reisperiode: mei - september
Reisduur: 10 dagen
Prijsindicatie: vanaf 9.700 pp

Deze reis is een voorbeeld. Contacteer ons voor je reis op maat.

Brazzaville – start en eindpunt van je reis

Brazzaville is een aangename afwisseling in jouw reis in Congo-Brazaville. Je kunt zowel voor of na je bezoek aan het regenwoud de hoofdstad aandoen. Brazzaville is een stad met een ontspannen sfeer en een aantal verrassende bezienswaardigheden. Je vindt hier modernistische architectuur, een rivieroever met mooi uitzicht op de Congorivier en tal van eetgelegenheden. Brazzaville heeft verrassend veel charme, sfeer en karakter, waardoor het een aangename plek is om te proeven van Centraal-Afrika.

Ngaga Camp – uitvalsbasis voor gorillatrekking

Dit is jouw comfortabele uitvalsbasis voor de gorilla tracking. Het kamp staat midden in een tropisch bos, aan de rand van het nationaal park Odzala-Kokoua. Je gaat met een professionele gids te voet op zoek naar de laaglandgorilla's. Maak je op voor een goede wandeling, met een waanzinnig mooie beloning: oog in oog met een familie gorilla's. Na deze bijzondere dag wandel je via een verhoogde wandelweg terug naar je kamer op stelten, bijna in het bladerdek. ‘s Avonds ontspan je aan het knetterende kampvuur in de halfopen boma. Heb je energie over voor nóg een wandeling? Als de nacht valt, kun je op stap met de gids-entomoloog op zoek naar kleine dieren zoals primaten, insecten en reptielen.

Mboko Camp – overschouw de savanne

Mboko Camp ligt langs de oever van een rivier, in een gebied van een weelderige savanne. Bosbuffels, bosolifanten en gevlekte hyena’s bezoeken regelmatig deze open ruimte. Vanaf het grote terras heb je een adembenemend uitzicht op de savanne. Je ziet goed de overgang van het tropische regenwoud naar de grasvlaktes, waar de vele torenhoge termietenheuvels een buitenwerelds landschap creëren. Je brengt je avonden door onder een heldere sterrenhemel en omringd door de geluiden van het nachtelijke leven rondom je.

Lango Camp – exploratie op het water

Lango's locatie in het zuid-centrale deel van Odzala zorgt ervoor dat je vlot toegang hebt tot een verscheidenheid aan habitats. Een echt hoogtepunt van je verblijf in Lango is het verkennen van de Lekolirivier en de Mambilirivier. Dit doe je per motorboot of met een traditionele pirogue of klassieke houten kano. Een aanrader is dit te doen met een kajak, zelf op pad op eigen kracht. Lango is ook een van de weinige plaatsen in Afrika, waar je de beekjes en moerassen op een veilige manier te voet kunt verkennen! ’s Avonds geniet je op het grote houten dek van een onvergetelijk uitzicht op de open moerasachtige baai voor het kamp, misschien één van de meest adembenemende uitzichten van een kamp in Afrika.

De prijs voor deze 10-daagse reis is vanaf 9.700 € per persoon op basis van twee samen reizende personen, inclusief intercontinentale vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.