Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Rwanda Het rijk der primaten en verrassend meer

Rwanda of 'Le Pays des Milles Collines' (het land van de duizend heuvels) is het land van primaten. Je gaat op reis door het rijk van de berggorilla’s, chimpansees, gouden apen en kleinere apensoorten. Een reis die garant staat voor nieuwsgierige blikken en bijzondere ontmoetingen tussen de groene heuvels van bijvoorbeeld het Volcanoes National Park. En dan heeft Rwanda ook nog een heel verrassende kant: klassieke safari’s met de Big Five (echt waar!), een bloeiende hoofdstad, stranden in het binnenland en unieke wilde dieren als de schoenbekooievaar en oribi. Rwanda heeft als reisbestemming waanzinnig veel te bieden!

Hoogtepunt van veel reizen door Rwanda is wel de gorillatrekking. Het moment dat je een berggorilla in het wild spot is een van de meest pure en ontzagwekkende ervaringen die je kan meemaken. Even elkaars blik kruisen, het wederzijds besef van elkaar aanwezigheid; het is een wonderlijk gevoel. Voor meer pret met primaten is Nyungwe Forest National Park een aanrader. Dit ongerepte regenwoud is het thuis van 13 primatensoorten, zoals de chimpansee en de Rwenzori colobus apen. Akagera National Park is dé plek in Rwanda voor een klassieke safari waar het spotten van de Big Five dankzij veel inspanningen tegen stropen weer mogelijk is.

Wil je alleen een gorillatracking in Rwanda doen? Dan is een combinatie met een safari in Tanzania of Kenia een fantastische optie. Neem contact met ons op als je interesse hebt in Rwanda.

The real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes, but in having new eyes.


Marcel Proust

Jouw reis op maat?

Neem contact met ons op voor meer informatie.