Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Ethiopië Kruispunt van verschillende werelden

Toegegeven, Ethiopië is niet voor iedereen. Veel mensen denken bij Ethiopië aan extreme droogte. En dat terwijl Ethiopië het meest vruchtbare land van noordelijk Afrika is! Duizelingwekkende hooggebergtes, unieke dierensoorten zoals de Ethiopische wolf, eeuwenoude rotskerken die je nergens anders ter wereld vindt en felgekleurde zwavelmeren die buitenaards lijken. Kortom, met een open mind en een brede glimlach ontdek je het échte Ethiopië.

De rijke cultuur van Ethiopië is te danken aan de geografische ligging van de Ethiopische hooglanden op eeuwenoude handelsroutes tussen het Arabische oosten en de rest van Afrika. Ook was het de toegangspoort van Afrika voor de oude en middeleeuwse bevolkingen rond de Middellandse Zee. Getuigen hiervan zijn de middeleeuwse kastelen van Gondar en de bijna duizend jaar oude rotskerken van Lalibela en Tigray. Een van de ‘s werelds grootste handelsgebieden was het koninkrijk van Aksum. De lagere, meer onherbergzame gebieden in het zuiden zijn de thuis van oude Afrikaanse stammen zoals de Omo, de Hamer en de Mursi. Stop kort in Harar, waar hyena’s elke avond uit de hand van de lokale hyena-man eten krijgen.

De natuur is van een bijzondere schoonheid. Verlies je hart in de prachtige Bale Mountains en Simien Mountains. hier vind je de hoogste toppen van Ethiopië met unieke diersoorten zoals de Gelada baboon, de Walia Ibex en de Ethiopische wolf. Diersoorten die enkel nog hier voorkomen en te spotten zijn. Hier maak je mooie wandelingen langs afgronden en hoogvlaktes, ervaar je de frisse lucht en de blauwe hemel terwijl de Gelada baboons je omringen. Vergeet hierbij niet een bezoek aan de het buitenaardse gebied van de Danakil Depressie. Felgekleurde zwavelpoelen in Dallol, eindeloze zoutvlaktes en het actieve lavameer Erta’Ale doen je denken dat je op een verre planeet bent terecht gekomen. Enkel de zoutkaravanen van de Afar vertellen je dat je nog op aarde bent…

Neem contact op met ons voor je reis naar Ethiopië

Tourists don't know where they've been, travellers don't know where they're going.


Paul Theroux

Jouw reis op maat?

Neem contact met ons op voor meer informatie.