Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Exclusief reizen naar de privé-natuurgebieden van Kenia 16-daagse privé fly-in safari naar de allerbeste Keniaanse wildlife gebieden

Leer van topgidsen. De perfecte familiereis. De Maasai Mara Conservancy. Wandelsafari in Laikipia. Ongerepte natuur en wilde dieren. Weg van de klassieke route. Relaxen aan het strand.

Beste reisperiode: juni tot maart
Reisduur: 16 dagen
Prijsindicatie: vanaf 8.600 pp

Deze reis is een voorbeeld. Contacteer ons voor je reis op maat.

Nairobi – kijkje nemen in de hoofdstad

Vooraleer de natuur in te trekken, maak je kennis met Nairobi. Onder begeleiding van je gids leer je de leuke buurten kennen en breng je een bezoek aan de twee belangrijkste musea over de Keniaanse geschiedenis (the Nairobi National Museum en Karen Blixen Museum) en twee wildlife centers waar je giraffen en olifanten van dichtbij kunt ervaren (Giraffe Centre en The David Sheldrick Wildlife Trust). Zo krijg je een goed beeld over het natuurbehoud in Kenia en leer je de Keniaanse geschiedenis kennen. Kort en goed genieten van de metropool van Kenia!

Laikipia – de Keniaanse natuur op zijn best

Ondergedompeld worden in de prachtige natuur van Kenia, en op het tempo van de natuur, ongemotoriseerd reizen. Dat ga je hier ervaren. Gedurende enkele dagen ga je op wandelsafari. Je wandelt door oude bossen, over uitgestrekte grasvlakte en over heuvelruggen. Onderweg kom je ontelbare dieren tegen en heb je de eer om hun personal space te delen, vredig en intiem. Tussendoor ontspan je aan een rivier waar je een verfrissende duik neemt of geniet je op een grote rots van het adembenemende vergezicht over de vlaktes en heuvels. Overnachten doe je in comfortabele tenten, telkens op een andere plek.

Maasai Mara privé natuurreservaten – wildlife in Kenia

Hoe beleef je het gebied van de Maasai Mara het meest intens? Door te reizen naar een privéconsessie rond het Masaai Mara National Reserve. Door de kleinschalige lodges en select reisgezelschap heb je grote natuurgebieden quasi voor jezelf. De beste Keniaanse gidsen gaan met je op stap, je verkent de omgeving te paard of te voet en ‘s avonds rijd je met zoeklichten door de bush, op zoek naar grote katten, olifanten en nachtdieren zoals aardwolf en aardvarken. Doordat je in privé-reservaten verblijft, zie je amper andere reizigers. En heb je daardoor, zelfs tijdens de Grote Migratie, het land quasi voor jezelf.

De Keniaanse kust – oude glorie keert terug

Je verlaat het binnenland en je vliegt naar het oosten. Je reis door de Keniaanse bush is teneinde gekomen. Tijd om een verfrissende zeebries op te zoeken. De Keniaanse kust met hagelwitte stranden, turkoois water en wuivende palmbomen zijn je nieuwe speelterrein. Snorkelen met dolfijnen en walvishaaien of duiken op de mooie riffen. Of lees een goed boek op je terras. Dhows varen geluidloos voorbij op de achtergrond.

De prijs voor deze 16-daagse reis is vanaf 8.600 € per persoon op basis van twee samen reizende personen, inclusief binnenlandse en intercontinentale vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.