Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

De ongerepte natuur van de Okavangodelta 11-daagse complete en authentieke safari in het groene hart van Botswana

Aan alles is gedacht. Luxueus kamperen. Midden in de bush. Intens de natuur beleven. Ervaar de bush met je privégids. Bewust reizen. Niets achterlaten. Prikkel al je zintuigen. Bekijk het van bovenuit.

Beste reisperiode: april tot november
Reisduur: 11 dagen
Prijsindicatie: vanaf 5.900 pp

Deze reis is een voorbeeld. Contacteer ons voor je reis op maat.

Maun – springplank van je ultieme safari

In Maun verblijf je één nacht. Even op adem komen van de vlucht. De volgende dag start je bijzondere reis recht de natuur in van de Okavangodelta en het Khwaigebied. In Maun overnacht je in een lodge buiten het centrum, een heerlijk rustige oase aan een rivier. Zo gaat je overgang van beschaving naar de pure natuur heel soepel en ongemerkt.

Khwai Community Concession – je eigen kampplaats in de bush

De Afrikaanse bush roept! Je chauffeur en gids brengen je, via Moremi Game Reserve, naar je exclusieve kampplaats in de Khwairegio. Dit is je uitvalsbasis voor de komende dagen. Overnachten doe je in grote, comfortabele tenten. Echt alles is voorzien. Je tenten worden opgezet, je gids neemt je mee de natuur in en de chef-kok schotelt je zijn beste eten voor. Je kampplaats is je veilige haven, midden in de natuur en zonder omheining. Geen andere mensen in de buurt, buiten jij, je medereizigers en de mensen van het kamp. De natuur omarmt je als het ware, ze is overal. Elke dag ga je op pad en exploreer je een nieuw gebied met de safari-jeep of, spannender, te voet!

De Okavangodelta – comfortabel kamperen aan het water

De Okavangodelta is een uniek watergebied waar je per boot en mokoro zal reizen. De stilte op het water wordt enkel verstoord door de geluiden van de natuur. Olifanten die ineens tevoorschijn komen door het struikgewas, nijlpaarden die met protesterende geluiden boven water komen, een reuzenijsvogel die vlak over het water scheert of het hoog geblaf van wilde honden in de verte. Hier bepaalt de natuur het tempo. Regelmatig stap je aan land en wandel je tot in je kamp, waar er op je gewacht wordt met een verfrissende aperitief. De geluiden die je overdag gehoord hebt, veranderen geleidelijk aan in de geluiden van de nachtelijke dieren. Het hikken van een hyena ergens en het zachte geruis van de wind doen je in je tent in slaap wiegen…

Met de helikopter over de glinsterende Okavangodelta

Rotoren klieven door de lucht, de helikopter is klaar om te vertrekken. Je stapt in. Voor je het weet, ben je hoog in de lucht. Je vliegt over lagunes en kanalen waar je door gevaren hebt. Je spot grote kuddes olifanten vanuit de lucht. Nu besef je hoe uitgestrekt en uniek dit gebied is. Je voelt je klein. In de verte zie je een klein dorpje, de eerste tekenen van de beschaving. Een mooiere manier om afscheid te nemen van deze unieke natuur, is er niet!

De prijs voor deze 11-daagse reis is vanaf 5.900 € per persoon op basis van (minimaal) vier samen reizende personen, inclusief intercontinentale vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.