Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Waarom Oeganda?

Oeganda biedt iets totaal anders aan zijn buurlanden in Oost-Afrika. De meeste reizigers besluiten om Oeganda alleen te bezoeken aansluitend op een traditionele safari in Kenia of Tanzania. Onterecht. Toerisme is relatief nieuw en heeft niet de uitgebreide infrastructuur van de bovengenoemde landen, maar wat Oeganda wel biedt, is authenticiteit, minder drukte en veel meer variatie dan men op het eerste zicht zou verwachten. Oeganda verveelt geen seconde. Waar kan je in één land zowel de gorilla’s en de chimpansees tracken en dan nog prachtige safari’s beleven? Juist, in Oeganda!

Natuur voor iedereen

  • Vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen met meer dan 500 vogelsoorten, waarvan de schoenbekooievaar misschien wel de meest iconische van Oeganda is.
  • Dit is het enige land met twee nationale parken waar je de berggorilla's kunt tracken. Je doet dit in Mgahinga NP en Bwindi Impenetrable Forest NP.
  • Primaten kan je hier spotten met als bekendste: de chimpansee.
  • De nationale parken in Oeganda zijn heel divers, je vindt er de gekende grote savanne-dieren, zoals leeuwen, luipaarden, olifanten en buffels.
  • De flora is heel uitgebreid dankzij vijf verschillende klimaatzones.

Het land van mogelijkheden

  • De centrale ligging van Oeganda op het Afrikaanse continent maakt het ideaal om te combineren met tal van andere Afrikaanse bestemmingen. Reis door naar Rwanda of combineer het met een safari in Kenia of Tanzania.
  • Oeganda is de ultieme bestemming voor het tracken van berggorilla’s en chimpansees. Ga op zoek naar de berggorilla's in twee nationale parken en combineer dat vervolgens met een ongelofelijk safari-ervaring. Allemaal in één land!


Een trekking naar de berggorilla’s in Bwindi Impenetrable Forest National Park is ontegensprekelijk een van de meest intense natuurbelevingen die je in Afrika kan hebben. Oog in oog staan met een silverback staat gelijk aan kippenvel! En ga ook op zoek naar de chimpansees in Kibale National Park. In de verte hoor je het geroep van de chimps en het getrommel op de boomstammen terwijl ze door het regenwoud trekken. En zodra je ze ziet, voel je een verbintenis en de wederzijdse bewustwording van elkaars aanwezigheid. Prachtig!


Hebben we je overtuigd? Neem contact op en dan regelt Sur La Iri de perfecte Oeganda reis voor je met de juiste inhoud, vervoer en zonder zorgen!

Jouw reis op maat?

Neem contact met ons op voor meer informatie.