Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Uitzonderlijk Oezbekistan 17-daagse reis langs de Zijderoute, het Aralmeer en het Nuratagebergte

Comfortabele start, scheepskerkhof in de woestijn, andere wereld in Oezbekistan, hoge bergtoppen, Avant Garde in the middle of nowhere, klassieke schoonheid.

Beste reisperiode: mei - oktober
Reisduur: 17 dagen
Prijsindicatie: vanaf 2.950 pp

Deze reis is een voorbeeld. Contacteer ons voor je reis op maat.

Tashkent - metropool van Oezbekistan

De hoofdstad van Oezbekistan is de grootste stad van Centraal-Azië. Om deze metropool echt te ‘voelen’ wandel je met je gids door de stad of neem je de metro. Je verkent samen de mengeling van klassieke hoogtepunten en Russische architectuur, hoort de verhalen achter de standbeelden en Sovjet-gebouwen en drinkt met de andere stedelingen een koffietje in een hippe koffietent. Taskent is een aangename stad en een comfortabel startpunt van je reis.

Nukus - moderne kunst op een historische route

Nukus is niet alleen het vertrekpunt voor je trip naar het uitdrogende Aralmeer. Deze geïsoleerde hoofdstad van de Oezbeekse autonome republiek Karalpakstan is zelf ook zeker een bezoek waard. De stad slingert je een kleine 30 jaar terug in de tijd. Maar belangrijker nog: hier vind je het knappe Savitskymuseum. Dit museum herbergt één van de mooiste Russische Avant-Gardistische collecties en Oezbeekse kunst.

Aralmeer - reis langs verlaten vlakten

Onderweg naar het Aralmeer rijd je langs het Ustjurtplateau om te genieten van de prachtige zichten op geërodeerde valleien. Je volgende stop is Moynaq, eens een grote vissersstad aan het Aralmeer. Je neemt de tijd om het kleine en boeiende museum over het Aralmeer te bezoeken. Dan begint de tocht over wat eens de bodem van het meer was. Je rijdt over droge vlakten en stopt bij een scheepskerkhof vooraleer de restanten van het meer opdoemen. Je overnacht aan de oever van het meer onder een prachtige sterrenhemel, in eenvoudige comfortabele tenten. Het Aralmeer zal je niet snel vergeten.

Khiva – charme van de Zijderoute

Khiva is een historische stad met prachtige omwalling. Dit was ooit één van de belangrijkste handelssteden aan de Zijderoute. Je stapt door de stadspoorten binnen in een zeer goed gerestaureerde stad. Al snel kom je ogen tekort: minaretten waar je bovenin een weids zicht hebt over de stad, medressen met azuurblauwe tegels en de knappe Jumamoskee. De ideale manier om je dag af te sluiten is een etentje op een dakterras met zicht op de ondergaande zon en de silhouetten van de stad. Khiva zal ook de uitvalsbasis zijn voor een trip naar de 1900 jaar oude forten van Khorezm in de Kyzylkumwoestijn.

Bukhara – volop genieten van Centraal-Azië

Bukhara is een stad die je zonder twijfel zal bekoren. Je gids neemt je mee in deze sfeervolle stad met kleine straatjes en terrasjes aan het water. Bezoek hier zeker het oude fort, het zomerpaleis van de laatste emir van Bukhara, enkele medressen, moskeeën en de Chor-Bakr necropolis. Ga vervolgens even weg van de monumenten en zoek in de smalle straatjes het lokale leven op.

Nuratabergen – andere wereld in Oezbekistan

Je verlaat de begane paden en trekt de bergen van Nurata in. Ineens waan je je in een andere wereld: ruige bergen, voornamelijk Tadzjiekse bevolking en prachtige valleien. Je maakt wandelingen in valleien en langs bergen, terwijl je kleine oases doorkruist. Je gids toont eeuwenoude petrogliefen, watervallen en verlaten bergdorpjes. Je overnacht in een klein guesthouse bij de lokale bevolking. Dit is de perfecte manier om het dorpsleven in deze weinig bezochte regio mee te maken. Hier ervaar je de authenticiteit en diversiteit van Oezbekistan van dichtbij.

Samarkand – klassieke schoonheid van de Zijderoute

Samarkand heeft in het verleden al vele namen gekregen: Het Rome van het Oosten, de Parel van de Oostelijke Moslimlanden. De geografische ligging lag aan de basis voor de sterke ontwikkeling van de stad. Oude handelsroutes naar het westen, naar Perzië, naar het oosten, naar China, naar het zuiden, en naar India kruisen hier. Zo werd Samarkand een belangrijke stad op de Zijderoute. Samarkand is ongetwijfeld het culturele hoogtepunt van je reis. De Registan, het Gur-e-Amir mausoleum, Bibi-Khanym Moskee en de Shah-i-Zinda begraafplaats staan garant voor prachtige foto’s en een blijvende indruk.

De prijs voor deze 17-daagse reis is vanaf 2.950 € per persoon op basis van twee samen reizende personen, inclusief intercontinentale vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.