Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Iconen van Oezbekistan Alle hoogtepunten van de Zijderoute in een 10-daagse reis

Monumentale route, het Oezbekistan van Timur, zorgeloos reizen met chauffeur en topgids, klassieke schoonheid, iconen van de Islamitische architectuur.

Beste reisperiode: mei - oktober
Reisduur: 10 dagen
Prijsindicatie: vanaf 2.250 pp

Deze reis is een voorbeeld. Contacteer ons voor je reis op maat.

Tashkent – start van je Oezbekistanreis

Je gids neemt je mee naar de bezienswaardigheden van Tashkent, de hoofdstad van Oezbekistan. Zo leer je op ontspannen wijze de grootste stad van Centraal-Azië kennen. Je bezoekt het oude stadsdeel waar je een kijkje neemt in het Khast-Imom complex. Hier wordt de bekende Koran van kalief Ottoman bewaard. Ook bezoek je verschillende medressen, de Tilla Sheikhmoskee, het mausoleum van de heilige Abu Bakr en uiteraard ook de Chor-su-bazaar waar een heerlijke sfeer van bedrijvigheid hangt.

Khiva – magische stad aan de Zijderoute

Het historische hart van Khiva is zo goed bewaard gebleven en mooi gerenoveerd dat het niet moeilijk is je in een ander tijdperk te wanen. Je wandelt door de stadspoorten binnen in het fabelachtige Ichon-Qala of ‘de stad binnen de stadsmuren’. Het is niet moeilijk om je in een ander tijdperk te wanen. De oude stad is prachtig bij zonsondergang en 's nachts, wanneer de warme ondergaande zon of het heldere maanlicht duidelijke silhouetten van de kantelen, minaretten en medressen tekent. Een magisch beeld!

Bukhara – ontspanning op je Centraal-Azië reis

Op weg naar Bukhara rijd je door een deel van de Kyzylkumwoestijn, langsheen de Amudaryarivier en katoenplantages. De landschappen die je hier ziet zijn onveranderd sinds de eerste handelaren over de Zijderoute trokken. Bukhara voelt na die leegte als een oase: terrasjes aan een watertje, smalle straatjes en prachtig gerestaureerde gebouwen. Met je gids verken je deze aangename stad te voet. Je bezoekt het oude fort, het zomerpaleis van de laatste emir van Bukhara, enkele medressen, moskeeën en de Chor-Bakr-necropolis. Het centrum is het heerlijke plek om de namiddag door te brengen. Drink een glas thee op een terrasje, observeer het dagelijks leven om je heen en vergeet de tijd.

Samarkand – icoon van de Zijderoute

De geschiedenis van Samarkand gaat ongeveer 2.750 jaar terug en heeft de tijd van Alexander de Grote, de Arabische verovering, Genghis-Khan, Timur en de Sovjet Unie doorstaan. Voor veel mensen heeft Samarkand dezelfde mythische bijklank van Zanzibar of Timbuktu en werd dan ook regelmatig door fantasierijke dichters en toneelschrijvers beschreven. De sporen van deze rijke historie kun je verspreid door de stad vinden: de Registan, het Gur-e-Amirmausoleum, de Bibi-Khanymmoskee en de Shah-i-Zindabegraafplaat zijn de slechts een aantal voorbeelden. Samarkand is absoluut het culturele hoogtepunt van je Oezbekistanreis!

De prijs voor deze 10-daagse reis is vanaf 2.250 € per persoon op basis van twee samen reizende personen, inclusief intercontinentale vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.