Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Het beste van de Nationale Parken van de Riftvallei 16-daagse klassieke safari in de Masai Mara, Samburu en Nakuru Nationale Parken

Klassieke safari, de mooiste plekken van de Grote Riftvallei, uitzonderlijke dieren in Samburu, zorgeloos reizen, roofdieren van de Maasai Mara.

Beste reisperiode: juni tot februari
Reisduur: 16 dagen
Prijsindicatie: vanaf 6.900 pp

Deze reis is een voorbeeld. Contacteer ons voor je reis op maat.

Nairobi – kijkje nemen in de hoofdstad

In Nairobi begint je individuele en begeleide rondreis door Kenia. Je gaat met een gids op stap door het centrum en bezoekt het Nairobi National Museum. Om je safarireis meteen te starten, bezoek je ook het beroemde Daphne Sheldrick’s olifantenweeshuis. Hier zie je hoe jonge olifantenwezen uit het hele land worden opgevangen. Vooraleer deze mooie dieren terug naar de natuur kunnen, sterken ze hier met de juiste zorg. Stop ook zeker even bij het Giraffe Centre, waar je meer te weten komt over het leven van giraffen en je deze sierlijke wezens van dichtbij bewondert.

Samburu National Park – zeldzame zebra’s spotten op safari

In Samburu National Park leven zes zeldzame dieren in Kenia: de Grevy's zebra, de Reticulated of Somalische giraffe, de Somalische struisvogel, de Gerenuk, Guenther's Dik-Dik and de Beisa Oryx. Allemaal subsoorten van gekende diersoorten die je het best in Kenia kunt spotten. Overdag én ’s avonds ga je met de safari-jeep op zoek naar deze zeldzame dieren. En uiteraard ook naar olifanten, leeuwen en luipaarden. Je brengt een bezoek aan de Samuburukrijgers en gaat met een lokale gids te voet door de bush om de dieren van dichtbij in hùn omgeving te spotten. Er is de mogelijkheid om de omgeving vanuit de lucht te verkennen of deel te nemen aan de Warriors Academy Programme (speciale meerdaagse cursus in vaardigheden voor leven in de bush en het spoorzoeken naar dieren).

Lake Nakuru National Park – neushoornvogels en neushoorns spotten

Dit kleinere park is een hotspot voor vogelliefhebbers. Toch is dit ook voor de fans van groot wild heel interessant. Je vindt hier Rothschildgiraffen, luipaarden, zwarte en witte neushoorns en talrijke antilopesoorten. Het knapste beeld dat je hier zal zien is de grote hoeveelheid flamingo’s op het water. Drie miljoen flamingo’s leven in de Grote Riftvallei, meer dan de helft van alle flamingo’s ter wereld. Tijdens je verblijf bij Lake Nakuru trek je er te voet op uit in omliggende natuurgebieden, maak je overdag game drives in het park of stap je op de fiets om de omgeving rond het park te verkennen.  Met de wandelschoenen aan geniet je van een gegidste wandeling naar Delamere's Nose' of een tochtje door Hells Gate National Park.

Masaai Mara Game Reserve – Safari naar The Big Five

Van Lake Naivasha vlieg je naar de Maasai Mara Game Reserve, één van de bekendste en knapste nationale parken van Afrika. Misschien is deze regio samen met de Serengeti het enige overgebleven eco-systeem waar reizigers dieren in overvloed kunnen zien, zoals het honderd jaar geleden was. Bij dageraad brullen naburige leeuwen je wakker, en zodra je opstaat en over de vlakte kijkt, zie je troepen olifanten, wildebeesten en zebra’s voorbijdwalen. Een aanrader: een ballonvaart over de savanne. Er is geen betere manier om de immensheid van het landschap en de dierenpracht te overschouwen!

Lamu Archipel – ontspannen op een paradijselijk strand

Lamu is een stadje, een eiland, een archipel en een reis terug in de tijd. De stad is een van de oudste nederzettingen van Kenia en geheel terecht op de Werelderfgoedlijst van UNESCO gekomen. Zodra je de oude stad binnenwandelt, is de sfeer van de rijke handelsgeschiedenis met invloeden uit Portugal en Oman alom aanwezig. Na het bezoek aan de stad, sluit je je rondreis Kenia helemaal ontspannen af op de prachtige stranden verspreid over de archipel. Naast de wereld om je heen vergeten, kun je hier eindeloos veel watersporten beoefenen zoals zeilen, wakeboarden, windsurfen, kitesurfen, duiken, snorkelen en zeekajakken. In het heldere water van Kiunga Marine National Park kom je volledig tot rust in een prachtige onderwaterwereld.

De prijs voor deze 16-daagse reis is vanaf 6.900 € per persoon op basis van twee samen reizende personen, inclusief intercontinentale vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.