Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Offerte aanvragen

+32 (0) 488 86 77 65

Namibië zoals weinigen het zagen De ultieme 10-daagse fly-in safari over Skeleton Coast

Exclusieve locaties, nieuwe definitie van desolaatheid, eenzame hoogtes, spectaculaire landschappen, avontuurlijke safari per vliegtuig, bucklist item.

Beste reisperiode: hele jaar
Reisduur: 10 dagen
Prijsindicatie: vanaf 13.500 pp

Deze reis is een voorbeeld. Contacteer ons voor je reis op maat.

Windhoek – start van het fly-in avontuur

Je gids staat al voor je klaar wanneer je arriveert op Windhoek. Hij brengt je naar je guesthouse waar je nog wat relaxt voordat jouw fly-in avontuur echt begint. Op deze reis combineer je vluchten over iconische locaties met het ervaren van buitengewone landschappen vanaf de grond. Je vliegt privé of in een klein exclusief gezelschap over de zandzee van de Namibwoestijn, de afgelegen Skeleton Coast met zijn scheepswrakken, verlaten mijnkampen en zeehondenkolonies. Te voet en per 4x4 verken je de bergachtige landschappen van Damaraland en de desolaatheid van Kunene. Dit is een ultieme fly-in safari over plekken die nog maar weinig mensen bewonderd hebben.

Sossusvlei – zweven over rode zandduinen

Je gids-piloot brengt je op je eerste vlucht naar Sossusvlei. Na aankomst rijdt je privéchauffeur je naar de wereldberoemde duinen van het Namib Rand Nature Reserve. Hier heb je alle tijd om wandelingen te maken over de kam van de duinen en het uitzicht over de rode zandvlaktes in je op te nemen. Je gids weet je alles te vertellen over de dieren die in deze extreme omstandigheden overleven. Daarna geniet je in een toplodge van een aperitief aan het vuur te midden van de rode duinen, zover als je kunt kijken.

Lüderitz en Kolmanskop – reis door vervlogen tijden

Na een vroeg ontbijt vertrekt je vlucht naar Lüderitz. In het slaperige Duits aandoende stadje heerst een totaal andere sfeer dan in de naburige stad Kolmanskop. In Kolmanskop zijn de straten verlaten, worden huizen elke dag verder verslonden door het verstuivende zand, en is de fabriek stil en leeg. Deze fotogenieke spookstad verken je op eigen gelegenheid.  Ook bezoek je mijnbouwfabrieken van de vroege Duitse pioniers, de verboden kust en een grote pelsrobbenkolonie. In de late namiddag gaat je vlucht van Lüderitz terug naar Sossusvlei. Je scheert over Spencer Bay, het meest desolate en imposante deel van de Skeleton Coast. Vanuit de lucht bewonder je het Otavi scheepswrak, luierende zeehonden op rotsachtige hellingen, pinguïns en andere vogelsoorten.

Skeleton Coast – ruig en fascinerend

Je vliegt over de Namibwoestijn richting Atlantische Oceaan. Onderweg spot je het beroemde Eduard Bohlen scheepswrak. Het is  dramatisch en tegelijkertijd prachtig zicht: een groot wrak dat op enkele honderden meters van de kust is gestrand. Na een korte tussenstop in Swakopmund vlieg je laag over de Skeleton Coast naar het noorden. Op deze hoogte kun je met gemak de zeehondenkolonie bij Cape Cross spotten, waar je zal landen om te picknicken vlakbij het verder verlaten strand. Vervolgens vlieg je over de woestijn naar het oosten van Namibië, naar de Ugab rotsformaties.  Opnieuw bevind je je in een spectaculair landschap dat je helemaal voor jezelf hebt: talloze zwarte bergkammen die sterk contrasteren met de witte woestijnvloer doen nog het meest denken aan een levenloos maanlandschap. Het kamp waar je overnacht is eenvoudig en comfortabel, de locatie is met niets in de wereld te vergelijken, zo mooi. En enkel toegankelijk voor deze fly-in safari.

Damaraland – safari op de grond en vanuit de lucht

Met een 4x4 vervolg je je safari in Damaraland, nu vanaf de grond. Je rijdt langs rode rotsen en gele zandstenenbedding van de Huabrivier. De verscheidenheid aan flora en fauna in dit onherbergzame gebied is indrukwekkend. Planten zoals de eeuwenoude Welwitschia Mirabilis en zelfs olifanten hebben zich aan de woestijn aangepast. De volgende etappe is wederom via de lucht. Je privévliegtuig vliegt langs de kust naar Terrace Bay om dan Skeleton Coast Park National Park in te vliegen. De bekende scheepswrakken Montrose en Henrietta liggen er roerloos bij. Tussen de kiezels van lava, graniet en kwarts vind je op het strand van het nationale park ook oude gebleekte botten van walvissen die hun eigen stilleven vormen.

Kunene – bezoek Himba’s en vaar over de rivier

Je eerste kennismaking met de Kuneneregio is een rit door de Hoarusibvallei. Hier ontmoet je de semi-nomadische Himba’s, die zich volledig hebben aangepast aan het erbarmelijke landschap. De mensen geven je een bijzonder inkijkje in hun overlevingstechnieken die ze generatie op generatie doorgeven. Vervolgens vlieg je naar de Kunenerivier, die de grens van Namibië met Angola vormt. De Kaiu Maru-scheepswrakken en stukken van oude zeilschepen liggen verspreid langs de kust. Je sluit deze ultieme fly-in safari Namibië in stijl af met een ontspannen boottocht op de Kunenerivier in het zachte ochtendlicht.

De prijs voor deze 10-daagse reis is vanaf 13.500 € per persoon op basis van twee samen reizende personen, inclusief intercontinentale vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.